Zafanja van Stal de Groene Weide

 

Zafanja van Stal de Groene Weide

Geboren 25-04-2006

 

Fokker Stal de Groene Weide
Kleur Bruinbont
Stokmaat 88 cm
Vader Jasper van het Heidepark (1e premie keur preferent)
Moeder Nicole van de Lindenhof (1e premie kroon preferent)
Stamboom Klik hier
Primering Enterpremie – 2 x 2e premie – 1x 1e premie
Predikaten Kroon


Over Zafanja
Zafanja is een zeer beloftevolle bruinbonte merrie. Met haar 88 centimeter valt ze in de kleine maat. In 2013 en 2014 wist Zafanja haar rubriek tijdens de fokdag en premiekeuring van Noord Holland te winnen en deed dat in het laatste jaar zelfs met een 1e premie! Klik hier voor het fotoalbum van onze merries voor meer foto’s van Zafanja en haar nakomelingen.

Afstamming
Zafanja is gefokt uit de bekende “Lindenhof”-bloedlijnen. Als vader staat de keur en preferente Jasper van ’t Heidepark te boek. Deze vosbonte minitopper is uiteraard in het bezit van een 1e premie. De moeder van Zafanja is niemand minder dan Nicole van de Lindenhof (v. Expensive van Bromishet). Deze slechts 82 centimeter hoge bruine minimerrie heeft de predicaten kroon en preferent achter haar naam staan. Driemaal wist Nicole een 1e premie te bemachtigen. De moeder van Nicole, Gonneke van de Lindenhof (v. Fairy Goldsmith) is een vosmerrie van slechts 80 centimeter. Ook zij is kroon en preferent. Om de fraaie bloedlijn van stal de Lindenhof nog meer cachet te geven is ook de moeder van Gonneke, Yvonne van de Lindenhof (v. Pepperman van de Hesterhoeve) kroon en preferent. Deze fraaie achtergrond van Zafanja maken van haar een waardevolle fok en keuringsmerrie.

Nafok
Zafanja is bij de vorige eigenaar ingezet voor de appaloosafokkerij. In 2014 gaf ze ons het eerste Pronk Stables veulen. En wát voor een! Een prachtig bruin merrieveulen dat inmiddels kampioen is geworden in België. In 2016 zijn we verwend met een bruinbonte premiewaardige zoon die reserve veulenkampioen is geworden op de premiekeuring en voor 2016 is Zafanja drachtig van Bolero uit den Hout. Wij hebben geen klagen!