Shetlanders


Al vanaf mijn prille jeugd ligt mijn hart bij de shetlanders. Ik maakte kennis met dit prachtige ras bij mijn opa. Van hem leerde ik de fijne kneepjes om een succesvolle fokkerij op te kunnen bouwen. De belangrijkste uitgangspunten? Kies voor een superafstamming met bewezen dieren en durf risico’s te nemen. Bepaal je eigen visie en ben kritisch naar de resultaten daarvan, zodat je tijdig bij kunt sturen. En toen eindelijk het moment daar was dat ik zelf kon gaan investeren in goed materiaal, heb ik die kans direct met beide handen aangegrepen. Vanaf dat moment bouw ik structureel aan een kwalitatieve fokkerij met succesvolle zelfgefokte nakomelingen met een uitmuntende vader- en moederlijn. Belangrijkste pijlers zijn karakter en kwaliteit in exterieur, fundament en beweging. Klik op uw keuze:

Volwassen merries
Jeugd

Ieder jaar selecteren we met zorg de juiste hengst voor iedere merrie. We gaan met onze dieren naar de regionale en nationale keuringen en proberen zo continu bij te dragen aan het uitbouwen en verbeteren van het ras. Wij huren regelmatig een kwalitatieve hengst die we ook ter dekking aanbieden voor een beperkt aantal merries van derden. 

Meer informatie over dit geweldige ras is te vinden op de website van het stamboek: NSPS (Nederlands Shetland Pony Stamboek) Mocht u nog vragen hebben over een van onze pony’s of kunnen we u op een andere manier helpen? We horen het graag.