Nieuws

Bent u ook benieuwd naar de laatste ontwikkelingen bij Pronk Stables?
Op deze pagina houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws: 

NIEUWS 2015/2016/2017

 Premiekeuring Noord-Holland 2017

Zaterdag 19 augustus was het weer zover, de premiekeuring van Noord-Holland ging van start! Na het succes van de New Forest Pony’s gingen wij vol goede moed naar de premiekeuring.

Totaal hebben wij 7 pony’s meegenomen en alle 7 werden op kop geplaatst in hun rubriek! Tevens werden alle oudere merries op 1 na beoordeeld met een 1ste premie!

Uiteindelijk wisten Las Vegas (Bolero x Zafanja), Kroonjuweeltje (Shandy x Franka), Holiday van stal de Lagevoort (Wahtamin x Zolien) en Chrissy ll van de Zandkamp de kampioenstitel in de wacht te slepen!

Onwijs trots zijn wij op onze pony’s en wij willen iedereen bedanken voor de hulp en de felicitaties die wij hebben mogen ontvangen!

 Nederlands kampioen 2017

Een dag om nooit meer te vergeten, die hebben wij zaterdag 22 juli 2017 beleefd in Ermelo. Onze nieuwe aanwinst Schanebroek’s Anne is Algemeen kampioen geworden op de Centrale merriekeuring van het Nederlands New Forest Pony stamboek. Ze is nog maar twee weken bij ons op stal en ‘veranderd van ruwe diamant naar geslepen kampioen’ Het was voor ons een emotionele dag waar wij nog lang van kunnen nagenieten. We zijn overspoeld met prachtige bloemen, kaarten, facebook berichten en telefoontjes, hiervoor willen wij iedereen ontzettend bedanken!

 Regiobattle CMK de grote verassing

Ter ere van het zestig jarig jubileum van het New Forest Stamboek stond er op de CMK een regiobattle tussen de drie regio’s op het programma. Wij hebben deelgenomen met onze dagkampioen Pronk Stables Fleur. Een internationaal jurycorps beoordeelde de pony’s met punten die werden aangegeven met bordjes, een leuk initiatief! Aan het einde van de spannende strijd kwam onze regio zuid/west als winnaar uit de bus, maar er volgende nog meer! Fleur ontving van de jury de hoogste punten voor type en werd ook gehuldigd als ‘beste pony’. Overvallen met felicitaties, linten, prijzen, sjerpen en bloemen hebben we de ring verlaten, een heel speciaal moment dat voor ons kwam als een verassing. Deze regiobattle heeft ervoor gezorgd dat we internationaal ons visitekaartje hebben afgegeven. Hulde voor Fleur die zich elke keer weer laat zien als een koningin!

Nieuwe aanwinst voor Pronk Stables

Soms zie je een pony lopen en krijg je deze niet meer van je netvlies, dit is ons overkomen tijdens de regionale keuring van het New Forest. Lars trok zijn stoute schoenen aan en dat betekende dat we met drie pony’s heen gingen en kwamen er met vier naar huis. Met gepaste trots willen wij u voorstellen aan Schanebroek’s Anne, een 4 jarige merrie van de hengst Holthausen Frodo II. Anne is op de keuring waar wij haar hebben aangekocht ster verklaard en zullen haar nu gaan klaarmaken voor de CMK in Ermelo over twee weken.

 Driejarige merries behalen 100% score

Op de regionale New Forest keuring hebben we twee driejarige merries gepresenteerd. Ons eigen fokproduct Pronk Stables Home Creation en de aangekochte W&W Miss Montreal (v. Lex). De merries werden beoordeeld op de nieuwe manier, dit betekende dat ze ook moesten vrijbewegen en vrijspringen. Beide merries werden vlot ster verklaard en uitgenodigd voor de CMK in Ermelo, hiermee hebben wij onze doelstelling ruimschoots behaald! Miss Montreal lijkt een echte allrounder en scoorde alle onderdelen ruim voldoende. Home Creation werd omschreven als een springkanon, ze werd geroemd om haar techniek en vermogen en springt volgens de keurmeesters uit het boekje.

 Pronk Stables Fleur dagkampioen RK Hoofddorp

Een eigen fokproduct presenteren op de keuring is leuk, aan kop staan in een rubriek is ook leuk, maar Dagkampioen worden is het allerleukste! Op zaterdag 8 juli hebben wij Pronk Stables Fleur gepresenteerd op de regionale New Forest keuring afdeling zuid/west in Hoofddorp. Fleur won overtuigend haar rubriek, ze presenteerde zich uit het boekje! Vervolgens draafde ze met veel techniek en flair naar de titel ‘beste niet zogende merrie’ en ook in de kampioenskeuring was ze allerbeste. Fleur werd gekroond tot Dagkampioen 2017, voor ons een bijzondere titel, en een onvergetelijk moment, waar we nog lang van zullen nagenieten.

30-01-2017

Wesley van ’t Haveld staat dit jaar ter dekking bij ons op stal.

Wesley is een valkkleurige hengst met aalstreep van maar 85 cm hoog. Zijn vader is de bekende hengst ‘Brevet van Spuitjesdom’ die bekend staat om zijn goede nakomelingen. De moeder van Wesley is een dochter uit de super kleine preferente hengst ‘Einar van Odoorn’. 

De nakomelingen van Wesley hebben zich al bewezen op de keuringen, Wesley is definitief goedgekeurd.

Door zijn interessante kleur, fraaie voorhand en goede bewegingen hebben wij alle vertrouwen in deze hengst. De hengst zal voor derden beschikbaar zijn.

01-01-2017

Wij wensen iedereen een fantastisch, sportief en gezond nieuwjaar! 

07-12-2016

De hengsten genieten volop op hun 4 sterren adres, deze winteropfok is ideaal voor onze toppers. Ze hebben hier de mogelijkheid om zich goed te ontwikkelen. 

05-12-2016

Onze ‘good old Romy’ is vertrokken naar Brabant. Romy zal worden ingezet in de fokkerij bij Jan en Maria van Driel (stal de Lagevoort) de thuisbasis van Esther. Wij wensen Jan en Maria heel veel plezier met deze bijzondere, lieve en goedfokkende merrie!

30-10-2016

Wij konden het niet laten, tijdens de jaarlijkse Shetland Pony Select Sale hebben wij de parmantige ‘Kuutella van Bromishet’ gekocht. Een veulen met een papier om van te watertanden. U kunt meer informatie terug vinden op haar eigen pagina, de pagina staat onder het kopje shetlanders (jeugd).

16-10-2016

Wauw, wat zijn wij trots… Onze knappe Holiday mocht voor fokvereniging Noord-Holland shinen op de Nederlandse Kampioenschappen. Zij behaalde daar een fantastische éérste plaats in haar groep. Naderhand mochten wij meedoen met de kampioensronde om te strijden voor de het jeugdkampioenschap, helaas is dat niet gelukt. Wij willen nogmaals Jan en Maria bedanken voor deze fantastische pony! Holiday zal in het voorjaar van 2017 meedoen aan de stamboekopname.

21-08-2016 King of Fascination

Bijzonder, mooi, uniek, beweging en allure. Keer op keer bewijst onze ‘good old Romy’ zich weer. Na Cashflow, Destination, Fleur, Home Creation en Important Information heeft ze ons nu weer een prachtig hengstveulen geschonken. Extra bijzonder dat zijn vader de goedgekeurde hengst Rossum’s Fabrizio is. Wij wachten met spanning af wat de toekomst deze knappe hengst zal gaan brengen.

20-08-2016 Keuring Noord-Holland

Al weken druk geweest met het organiseren en regelen van de keuring in Noord-Holland. Naast het organiseren van de keuring hadden wij natuurlijk ook zelf een aantal pony’s bij. Wat hebben wij zelf ontzettend genoten van onze pony’s. Onze nieuwe aanwinst Holiday van stal de Lagevoort behaalde het mini jeugdkampioenschap, extra speciaal en emotioneel omdat wij deze topper gekregen hebben van Jan en Maria van Driel. Ontzettend dankbaar voor het mooiste cadeau wat wij konden wensen!

09-06-2016 Kroonjuweeltje is geboren

Wat zijn wij dolgelukkig met de geboorte van Kroonjuweeltje. Een micro buckskin merrieveulentje uit Franka van de Bekelaar. Nooit verwacht maar wel gehoopt, een droom die uitkomt. Kroonjuweeltje is een zoon van Shandy van Bromishet. Een aanwinst voor onze fokkerij!

04-06-2016 Hengstveulen Key Of Perfection

Precies wat we hadden gehoopt, een prachtig hengstveulen voor Fleur in de geliefde buckskin kleur. Vader is Dimmans Edward, ter dekking bij stal Koetsiershoeve. Key of Perfection is een prachtig hengstveulen met veel front. Hij beschikt over extra beweging en is nu al een charmeur!

02-06-2016 Samenwonen

Wij gaan samenwonen! Vanaf 30 juni zijn wij eigenaar van een eigen paleisje, deze zal te vinden zijn in Berkhout (Noord-Holland). Adresgegevens zullen onder contact tijdig gewijzigd worden. Pronk Stables zullen wij samen voortzetten.

11-05-2016 Merrieveulen Kieskleurig

Wat zijn wij blij en trots want onze topmerrie Zafanja is moeder geworden van een prachtige dochter Kieskleurig! Zij is de dochter van onze hengst Bolero uit den Hout. Kieskleurig is een echte eye-catcher met haar prachtige aftekeningen. Een belofte voor de toekomst!

18-04-2016 Esther’s trots

Welk meisje wil dat nou niet, een prachtige D-pony in de geliefde valk kleur met een gouden karakter. Esther haar droom is werkelijkheid geworden. Ze is de trotste eigenaar van ‘Sulaatik’s Cream on top’ een zoon van de meervoudige nationaal kampioene ‘Sulaatiks Yellie Marmelade’.

15-04-2016 Stamboekopname Given v.h. Sarishof

Given v.h. Sarishof is op zaterdag 15 april opgenomen in het stamboek, ze is een echte minimerrie met een stokmaat van 84 cm. Given wordt bij ons ‘Bloemetje’ genoemd, deze naam is verzonnen door haar jeugdige fokker Luc Saris uit Neerkant. Luc kan terecht trots zijn op zijn eerste fokproduct, de merrie scoorde namelijk 80-80. Given heeft al haar jeugdpremies behaald en gaat terug op de bekende ‘Lindehof’ stam.

15-04-2016 Speciale dracht voor Romy

We zijn de dagen aan het aftellen, onze stammoeder Eikenhorst Romy (v.Wayland Cranberry) is drachtig van de jonge hengst Rossum’s Fabrizio (v.Wellhouse Sportsman) gefokt door de familie van Rossum. Voor zowel ons als de familie van Rossum wordt deze nieuwe aanwinst heel speciaal. Lars is namelijk besmet met de paardenvirus door de familie van Rossum en had altijd een droom om een hengst goedgekeurd te krijgen uit deze fokkerij. Dit is gelukt, in zijn handen, en als zijn stammoeder Romy dan ook ng drachtig wordt van deze hengst, is het cirkeltje rond. Kortom we zijn de dagen aan het aftellen tot dit speciale Pronk Stables / Rossum veulen ter wereld komt rond eind juni

12-03-2016 Doe eens gek

Doe eens gek! Tijdens de fotoshoot voor de hengstenfolder dacht Lars ‘doe eens gek’ en dat deed hij! Het resultaat is deze foto met dunalino hengst Shandy van Bromishet waar wij een veulen van verwachtig dit seizoen. Misschien toch maar eens solliciteren bij het circus?

19-12-2015 Fleur drachtig gescand

Vandaag heeft een scan bevestigd dat onze voorlopig kroonmerrie Pronk Stables Fleur (v. Hoppenhof’s Tycko) drachtig is van de prachtige valkhengst Dimmans Edward (v. Frederiksbergs Dizney). Fleur is 1 keer geïnsemineerd en verwacht in mei volgend jaar haar eerste zoon of dochter. De keuze voor Edward was snel gemaakt vanwege zijn prachtige valk kleur, vreemde bloedvoering en hardheid in de benen. Daarnaast heeft Edward een 10 behaald voor zijn karakter in het verrichtingsonderzoek.

30-11-2015 Important Information verkocht

Pronk Stable’s Important Information (v. Hattrick Voque), de stoere zoon van Eikenhorst’s Romy is verkocht naar de familie Braat in Wenum- Wiessel. Important Information heeft vanaf het eerste uur indruk op ons gemaakt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij alle kansen gaat krijgen op zijn nieuwe adres. Familie Braat veel geluk met het halfbroertje van stermerries Destination & Fleur.

05-11-2015 Bolero bevorderd naar de volgende fase

Begin november kwam er heel goed nieuws! Bert van Leijsen, de fokker van Bolero uit den Hout ontving de verlossende brief vanuit Zutphen waarin bevestigd werd dat Bolero officieel bevorderd is naar de 2e fase van het fokplan. Dit betekent dat wij onze doelstelling hebben behaald en enorm trots zijn op de fokkerij resultaten van de 1e premie minihengst. Via deze weg willen wij de fokker van Bolero feliciteren maar natuurlijk ook de eigenaren van de nakomelingen.

Wij zullen Bolero presenteren op de hengstenkeuring 2016! 

07-10-2015 Jeugd naar 5 sterrenhotel

De New Forest jeugd is verhuisd van het hoge noorden naar het zuiden van Nederland. Zaterdag 7 oktober jl. zijn ze verhuist naar de winter opfok in Made, hier zullen ze tot het voorjaar vertoeven. Dames High Sensation en Home Creation, zijn aan elkaar gewaagd, dit is ook niet vreemd want ze hebben dezelfde vader! Eikhof’s Ayrin is op dit moment niet meer de kleinste van het stel want ze staat samen met rijpaard veulens, nu voelt ze zich de grootste dame terwijl ze een kleine B pony zal blijven.

05-10-2015 2 jarige Bolero dochter mini-jeugdkampioen

Wij zijn al langere tijd overtuigd van de fokkerijkwaliteiten van onze 1e premie minihengst Bolero uit den Hout (v. Goldstar v.d. Beatrixlaan) en vorige week heeft hij het ook weer ruimschoots bewezen.

Zijn tweejarige dochter Ginger van de Groenkamp (mv. Dempsy van de Dennenhoeve) werd kopnummer en bovendien mini jeugdkampioen tijdens de premiekeuring in Wenum Wiesel!

Wij feliciteren fokker en eigenaar Reinanda Haverkamp van Stal de Groenkamp met haar kampioen en overige resultaten, natuurlijk ook felicitaties aan de overige fokkers die gescoord hebben met Bolero nakomelingen. Dat Ginger geen toevalstreffer is heeft Bolero bewezen, zijn hele jaargang twenters is namelijk geprimeerd.

11-09-2015 Lavinya heeft nóg een x-factor

Van keuringspony tot kinderpony, onze eyecatcher heeft het allemaal.

Britt (10 jaar) heeft Lavinya (3 jaar) zelf zadelmak gemaakt en is nu bezig om haar verder op te leiden. In de gehele periode heeft Lavinya nog geen stap verkeerd gezet. Wij zijn erg trots op deze jonge enthousiaste combinatie, en genieten er iedere keer weer van.

29-08-2015 Zafanja  behaalt kroonpredicaat & zoon reservekampioen

Tijdens de NSPS-NH premiekeuring in Middenbeemster hebben wij enorm genoten van onze 1e premie bruinbonte dame Zafanja v. Stal de Groene Weide. Zafanja behaalde op deze keuring een tweede premie  in een sterke rubriek, dit betekent dat ze nu kroon is geworden.

Voor ons is dit een speciaal moment omdat ze op latere leeftijd in ons bezit is gekomen via vriendin Babette Saris. Ze had dus maar een aantal jaar om het kroonpredikaat te bemachtigen. Maar ze heeft het waargemaakt. Elk jaar pakte ze vol overtuiging haar premies. En nu dus kroon! Zafanja is vanwege haar rijk gevulde predicaatrijke papier en prachtige bruinbonte kleur, voor ons een droom. Dat Zafanja (kleur & kwaliteit) fokt heeft ze deze dag ook meteen bewezen. Haar bruinbonte zoon Jack Daniels v. Pronk Stables (v. Spanker v. Stal Buck’s Hoeve) behaalde een veulenpremie en is gehuldigd als reserve mini veulenkampioen. Wij zullen Jack Daniels opfokken voor de hengstenkeuring 2017.

11-08-2015 Veulen Romy ontwikkelt zich super

Op 21 juni is onze fokmerrie ‘Eikenhorst Romy’ bevallen van een ijzersterk hengstveulen van ‘Hattrick Vogue’. 

Ieder veulen heeft zijn eigen verhaal, zo ook dit veulen. Het was eigenlijk niet de bedoeling om Romy in 2014 te laten dekken. Maar dit veranderde toen we een Facebookbericht deelden waarna we telefoon kregen dat we een dekking gewonnen hadden bij Stal het Gruyter. Hier hebben we gebruik van gemaakt. De keuze viel al snel op de zwarte parel ‘Hattrick Vogue’ die ons imponeerde met zijn mooie zwarte kleur, veel front en goede beweging.

Het veulen heeft het beste mee gekregen van beide ouders. Hij is sterk gebouwd en heeft vanaf het eerste uur heel veel zelfhouding.

Bedankt Familie Braat voor de dekking die we cadeau hebben gehad. Binnenkort zullen er recente foto’s van het veulen op de site verschijnen.

25-07-2015 CMK Ermelo een groot succes!

Afgelopen zaterdag moest het gaan gebeuren, de centrale merriekeuring in Ermelo. De keuring waar iedereen het hele jaar naar toewerkt en uitkijkt! Twee weken geleden werden onze eigen merries Pronk Stable’s Fleur en Eikhof Lavinya Pure geselecteerd voor deze keuring.

Klein maar fijn!
Lavinya liet zich fantastisch zien in de baan en dit leverde een 1e plaats op in een grote sterke groep 3 jarige kleinemaats merries. Lavinya behaalde het STER predikaat en werd tevens voorlopig KROON verklaard! Aan het einde van de dag mocht ze nog meedoen aan het kampioenschap, maar dat ging helaas aan haar neus voorbij. Ze liet zich echter wederom fantastisch zien, het publiek begon voor haar te klappen. Een kippenvel momentje voor ons.

Opnieuw succes voor een eigen fokproduct
Ook zijn wij erg trots op ons eigen fokproduct Fleur. In Breukelen had ze nog erg veel last van spanning. Ondanks de storm en de drukte konden we haar dit keer beter onder controle houden. Fleur stond 4de in een rubriek met kwaliteitsvolle koninginnen. Net zoals haar grote zus Destination behaalde ze ook het predicaat STER en werd meteen voorlopig KROON.

100% score
Als klap op de vuurpijl werd Famous Grouse in bezit van Fam. Schouten ook STER en voorlopig KROON.

Een fantastische stormachtige dag met veel hoogtepunten. De CMK was ook dit jaar een succes voor onze stal!

20-07-2015 In 1 keer raak!

Afgelopen maandag is Eikenhorst Romy (vader Wayland Cranberry) drachtig gescand van de hengst Rossum’s Fabrizio (v. Wellhouse Sportman). Rossum’s Fabrizio is afgelopen winter op de hengstenkeuring goedgekeurd. De hengst is in bezit van Opa en Jan van Rossum. Fabrizio heeft de looks en de likes, hij heeft extra veel beweging en veel body. Wij kijken nu al uit naar de eerste jaargang veulens van hem, we hebben er alle vertrouwen in!

11-07-2015 Topdag op de Forestkeuring

Super keuring gehad in Breukelen, 100% score voor de CMK Ermelo. Beide driejarige een 1e premie, waaronder onze zelfgefokte Pronk Stable’s Fleur. Onze kleine crack Eikhof Lavinya Pure als Famous Grouse van Fam. Schouten kopnummer, eigenaren proficiat!

Klik hier voor het volledige verslag van de keuring.

21-06-2015 Een beer van een hengstveulen voor Romy

Romy is bevallen van een geweldig, sterk en bijzonder mooi hengstveulen.

06-06-2015 Voorproefje keuringsseizoen in Norg

Afgelopen zaterdag zijn we met ons eigen fokproduct Pronk Stable’s Fleur en de valk kleurige Eikhof Lavinya Pure afgereisd naar de stamboekopname in Norg. Fleur is opgenomen met een stokmaat van 1.46 en bij Lavinya bleef de meetstok hangen op slechts 1.26. Voor beide merries de gewenste maat! We waren zeer tevreden hoe de pony’s zich presenteerden op een ander terrein. De stamboekopname is tenslotte een goed leermoment voor de pony’s en voor ons een voorproefje op de regionale keuring, waar we beide merries zullen presenteren.

Norg ligt in het noorden, alles behalve bij ons om de hoek. Ondanks de afstand zijn aangemoedigd door twee familieleden. Kees & Anton bedankt voor jullie belangstelling!

26-05-2015 Een droom van een merrieveulen voor Donna

Wat een geweldig mooi cadeau gaf Donna ons vandaag een paar weken voor de uitgerekende datum. Een werkelijk schitterend palomino merrieveulen. Wat zijn we hier blij mee!

15-05-2015 Bolero uit den Hout ter dekking op Pronk Stables

Vol trots presenteren we de indrukwekkende 1e premie minihengst Bolero uit den Hout die in 2015 ter dekking staat bij Pronk Stables. Kijk voor meer informatie over deze kanjer op zijn eigen pagina.

08-05-2015 Schitterend bruinbont hengstveulen voor Zafanja

Vandaag is een droom uitgekomen. Een bruinbont veulen geboren op Pronkstables! Zafanja heeft een prachtige zoon gekregen. Schitterend getekend, prachtig koppie en super lopen. Heel blij mee met deze Jack Daniels!

10-04-2015 Fleur back in town!

Na 3 fantastische jaren in de opfok bij de Familie Windstra in Boerakker, is Fleur weer terug op haar geboortegrond. Ze is uitgegroeid tot een grote, sterke merrie met het gewenste karakter. Het is leuk te zien dat Fleur dezelfde karaktereigenschappen heeft als haar moeder Romy. Haar vader Hoppenhof’s Tycko is verkocht naar het buitenland en loopt daar succesvol in de sport. Het is de bedoeling om Fleur dit jaar voor te stellen op de keuring en een gooi te doen naar het sterpredicaat. Familie Windstra bedankt!

08-04-2015 Welkom Donna van Stal de Groene Weide 

Soms komt er een speciale mini op je pad en hoef je niet lang te denken, ze zijn betoverend en je kunt ze niet laten staan. Dit gebeurde ons ook met de prachtige extra kleine Donna van Stal de Groene Weide. Donna komt bij een goede vriendin van ons vandaan en is drachtig van de minihengst Abeltje van de Hoeve Allee. Donna staat inmiddels in het koppel en heeft het goed naar haar zin, ze kan mooi doorgroeien en is in juni uitgerekend. Wij zullen haar alle kansen geven om zich te bewijzen in de fokkerij en keuringsbaan en kijken uit naar haar veulentje.

05-04-2015 Spikkels op Pronk Stables

U leest het goed! Spikkels! Veel mensen geloven ons niet, maar komend dekseizoen stellen wij een mini appaloosa dekhengst beschikbaar voor de fokkerij. Lodewyk heeft onze stal betreden en zal naast zijn werk als dekhengst ingezet worden als schouwhengst. Wij beseffen ons goed dat een appaloosa hengst een beetje vreemd staat tussen onze mini Shetlanders, maar deze bink heeft een gouden draadje. Hij is klein, prachtig getekend, kan extra bewegen en heeft een uniek karakter.

Binnenkort volgen er meer foto’s. Wilt u kans maken op een klein gespikkeld veulen in 2016? Pronk Stables biedt deze kans!

02-04-2015 Lars afgestudeerd en diploma in the pocket!

Na 4,5 jaar studeren is Lars geslaagd voor zijn HBO studie Bedrijfskunde en Agribusiness. Deze opleiding heeft hij met veel plezier gevolgd aan het CAH Vilentum in Dronten. Om de studie af te ronden heeft hij een scriptie geschreven over Mycotoxinen in de veehouderij, een speciaal en moeilijk onderwerp waar hij dagelijks mee te maken heeft bij zijn werkgever Agricentrum van der Kroon. De scriptie is een groot succes geworden en een eyeopener geweest voor veel betrokkenen, het is dan ook beoordeeld met hoge cijfers. Lars wil via deze weg veel mensen bedanken die hem hebben gesteund de afgelopen periode. Speciale dank aan Kees Meerboer, Babette Saris en Monique Kuypers.

29-03-2015 Lars vrijwilliger van het jaar bij het Forest stamboek

Op de afgelopen Hengstenkeuring van het New Forest Pony Stamboek, hebben ze Lars overvallen met een hele waardevolle titel. Hij is gehuldigd als ‘vrijwilliger van het jaar’. Totaal perplex werd hij toegesproken in het midden van de ring door voorzitter Thea Scholtens- Moerkoert. Gelukkig sprak ze ook de overige vrijwilligers van het stamboek toe, ere wie ere toekomst, we doen het met z’n alle zegt Lars! Inmiddels is hij alweer druk met een team vrijwilligers om van de sportdag editie 2015 een succes te maken, deze landelijke publiekstrekker organiseert hij inmiddels voor het 11e jaar.

01-01-2015 Romy back home

Onze stammoeder Eikenhorst’s Romy is terug in Noord- Holland. Ze heeft het afgelopen jaar vertoefd bij Merkuur Stables in Langezwaag. Hier is ze met veel liefde verzorgd en ze kwam in topconditie bij ons terug. Wij zijn Merkuur Stabes zeer dankbaar voor de goede verzorging! Romy beviel in Langezwaag in het voorjaar van 2014 van een schitterend merrieveulen Pronk Stables Home Creation (v. Bovenheigraaf’s Camillo) die samen met haar halfzusje in de opfok loopt. Romy heeft bij aankomst meteen een Wellness behandeling van Esther gekregen! We kijken uit naar haar 2015 veulentje!

01-01-2015 Nieuwjaarsgroet

Via deze weg wensen wij iedereen een fantastisch 2015. Wij hopen dat het een succesvol jaar zal worden met het nodige geluk en gezondheid. In 2015 hopen wij weer en aantal hoogtepunten te behalen, Lars wil zijn HBO studie afronden en Esther wil graag de IBOP rijden met onze eigen gefokte Pronk Stables Destination, kortom we hoeven niet stil te zitten!

NIEUWS 2014

28-12-2014 Romy drachtig

Onze stermerrie Eikenhorst Romy (v. Wayland Cranberry) is drachtig van de zwarte parel Hattrick Voque. Eind mei 2015 verwachten we een veulen van deze combinatie. De dracht van Romy hebben we te danken aan de gratis dekking die we hebben gewonnen op de hengstenshow van Stal het Gruyter. We zijn ontzettend benieuwd wat de zwarte Duitse crack zal brengen samen met onze Romy die al vier merrieveulens op rij heeft gegeven.

14-12-2014 De nieuwe website is klaar

Het was hoog tijd voor een nieuwe website, want de oude functioneerde niet meer en lag er continu uit. En nu is het zomaar ineens zover! Dankzij mijn lieve vriendin Esther hebben we een compleet nieuwe website! Alles is weer helemaal bijgewerkt en ook de vormgeving is compleet vernieuwd. Een super verjaardagscadeau!