Over ons


Lars Pronk                                                                    Oprichter van Pronk Stables en geboren in Hoorn, Noord Holland. Van jongs af aan ben ik via mijn opa en Jan van Rossum in aanraking gekomen met pony’s. Ik was meteen geïnteresseerd in de bloedlijnen en wat er bij komt kijken om een dier keuringsklaar te maken. Na afronding van mijn HBO studie bedrijfskunde (richting agri business en paardenhouderij) ben ik gestart bij Horsepoint International waar ik met veel plezier werk.

In 2012  leerde ik mijn vriendin Esther van den Berg  kennen. Esther studeert bedrijfskunde aan de Avans Brabant. Ze is al vele jaren te vinden op de stoeterij Stal de Lagevoort van de familie van Driel in ’t Brabantse Liessel. Hier heeft ze ontzettend veel kennis opgedaan over de Friesche paarden, de Shetlandpony’s, de Haflingers en de Schwarzwalders die hier gefokt worden. Lars en Esther zullen samen Pronk Stables gaan voortzetten.

Expertise 
Lars heeft zijn expertise ontwikkeld op vele vlakken. Onder andere als lid van de NSPS fokvereniniging afdeling Noord Holland en door zijn functie in het bestuur van de jaarlijkse New Forest sportdag. We hebben inmidddels al aan vele keuringen, veilingen en beurzen deelgenomen wat ons niet alleen ontzettend veel plezier oplevert, maar waar we ook heel veel van leren.

Toekomstplannen
Het is onze droom om onder de naam Pronk Stables een succesvolle en gerenommeerde fokkerij en sportstal op te bouwen. Om dat te realiseren hebben we vanaf 2008 flink geïnvesteerd in enkele pony’s die zeer interessant gefokt zijn. Inmiddels zijn de eerste kampioenschappen behaald wat voor ons absoluut een stimulans is om ingezette koers te blijven volgen. 

U bent van harte welkom
U kunt bij ons altijd aankloppen voor het keuringsklaar- of zadelmak maken, of voor advies of hulp in de fokkerij. We denken graag met u mee! En heeft u nog vragen of wilt u graag meer weten? Neem gerust contact op.