Schanebroek’s Anne

Pronk Stables Fleur

Geboren 04-07-2013
Fokker Mts. Pronk-Scholten
Eigenaar Lars & Esther, Pronk Stables
Kleur Bruin
Stokmaat 1.46
Vader Holthausen Frode ll
Moeder Gldhoorn’s Amaryl (ster prestatie)
Stamboom
Primering Ster, algemeen dagkampioen NK 2017
Predikaten  


Schanebroek’s Anne

Schanebroek’s Anne heeft de looks, het karakter en de bewegingen. Tijdens de regionale keuring in Hoofddorp liepen wij Anne tegen het lijf. Wij waren op slag verliefd op deze pony en wij kregen de kans om haar te kopen! Deze kans konden wij natuurlijk niet laten liggen. Ze liet zich goed zien op de regionale keuring en kwam daarmee op kop te staan van haar rubriek. Tijdens de kampioenschappen verloor zij de strijd tegen haar ‘stalgenoot’ Pronk Stable’s Fleur.

Wij hadden nog enkele weken tot de centrale keuring om Anne in topconditie te krijgen. Dit is ons gelukt, en hoe! Anne liet zich meerdere malen van haar beste kant zien en dit leverde het algemeen dagkampioenschap op tijdens de centrale keuring, tevens werd ze hierbij uiteraard voorlopig kroon verklaard.

Anne stamt af van de bekende hengst Holthausen Frodo ll. Frodo laat zich verdienstelijk zien in de sport met zijn jonge amazones. De vader van Anne fokt uitstekend en heeft al meerdere goedgekeurde hengsten en ster/kroonmerries gebracht. Moeder Goldhoorn’s Amaryl is een ster prestatie fokmerrie van de hengst Oosterbroek Sergio.

Schanebroek’s Anne pakt het werk onder het zadel prima op en ze verwacht volgend jaar een veulen. Anne zal bij ons ingezet worden als fokmerrie en zal tegen de tijd in de baan verschijnen.