Romy


      

Eikenhorst Romy

Geboren 19-01-2001

 

Fokker Stal Eikenhorst, familie van ’t Goort
Kleur Bruin
Stokmaat 1.44
Vader Wayland Cranberry
Moeder Sulaatik’s no white special (ster preferent)
Stamboom Klik hier
Primering 2009 1e premie RK Breukelen (kampioen)
2009 CMK ster
Predikaten Ster & Preferent  


Over Romy
Met Romy is alles begonnen. Na een zorgvuldige zoektocht kwamen we uit bij deze langgelijnde merrie uit de fokkerij van familie van het Goor. Prachtig gefokt, zéer goed bewegen en vooral een plaatje om te zien. Mijn gevoel was direct goed. Romy heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Daarnaast is het vooral een bijzonder fijne pony om op stal te hebben. Ze combineert kwaliteit met een gouden karakter. Precies zoals wij de Forester graag zien. Ze wordt makkelijk drachtig en is een uitstekende moeder. Klik hier voor het fotoalbum van al onze merries voor meer foto’s van Romy en haar nakomelingen.

Succesvol op de keuring
Tijdens haar debuut in 2009 werd Romy kampioen op de regionale keuring in Breukelen en vervolgens vlot STER op de Centrale Keuring in Ermelo. Ze viel op door haar beste type met veel ras, de mooie hals en de prachtige verhoudingen. Ook prees de jury haar ruime stap, beste draf en de vlotte en bergopwaartse manier van bewegen. Ons volgende doel is om haar via de Pronk Stables kinderen preferent te krijgen. 

Bewezen bloed
Romy’s vader is de zeer succesvolle Engelse tophengst Wayland Cranberry. Een hengst die enorm veel heeft betekend voor zowel de Engelse als de Nederlandse fokkerij en tweevoudig kampioen van Engeland is. Meerdere van zijn kinderen zijn zeer succesvol in de sport en ook in de fokkerij laten zij veelvuldig van zich horen. Cranberry is in Engeland succesvol uitgebracht in de springsport. Hij combineert prima bewegingen met een goede sprong en een fijne sportmentaliteit. Deze Golden Wonder vrije zoon van Katric Capers is geheel Engels gefokt. Dat maakt hem bijzonder waardevol voor onze Nederlandse fokkerij.

Romy’s moeder is de zeer goed gefokte ster preferente fokmerrie Sulaatik’s No White Special die weer afstamt van de bekende kroonmerrie Nonnenbos Sorella. Een hele beste stam die garant staat voor echte kwaliteitspony’s met massa, beweging en uitstraling.  

Nafok van Romy
2009
Pronk Stables Cashflow (Vader : Justice HR)
2010 
Pronk Stables Destination (vader : Mastwood Black Cherry)
2012 Pronk Stables Fleur (Hoppenhof’s Tycko)
2014 Pronk Stables Home Creation (Bovenheigraaf’s Camillo)