Fleur

      

Geboren 17-04-2011
Fokker Lars en Esther, Pronk Stables
Kleur Bruin
Stokmaat 1.46
Vader Hoppenhof’s Tycko
Moeder Eikenhorst Romy (ster en preferent)
Stamboom Klik hier
Predikaten Ster – Voorlopig kroon
Titels

Dagkampioen 2017 RK Hoofddorp

Kopnummer rubriek CMK 2017

Kampioen Regiobattle CMK 2017

 

 


Over Fleur
Het derde veulen van Romy werd op 17 april 2011 geboren. Zoals alle veulens van Romy, waren we direct onder de indruk van Fleur. Ze voldeed direct volledig aan onze verwachtingen. Net als halfzusjes Destination en Cash Flow, heeft ze een bijzonder sterk en mooi front, een prachtige hals, veel zelfhouding en een bloedmooi hoofdje. Ook kan ze héél fijn bewegen. Ook dit veulen heeft het prettige en meewerkende karakter, zoals we dat zo graag zien bij een Forester. Fleur komt uit de eerste generatie veulens van de jonge Hoppenhof’s Tycko en we gaan haar zeker aanhouden om te zien hoe zij zich zal gaan ontwikkelen. 

Belofte voor de toekomst

Fleur haar keuringscarriere is begonnen in 2015, op de RK in Breukelen behaalde ze een 1ste premie en werd in dezelfde maand ster verklaard op de CMK in Ermelo. Haar moeder was al regiokampioen en ook zeer succesvol op de CMK. Fleur heeft er een schapje bovenop gedaan, ze werd in 2017 dagkampioen op de regionale keuring in Hoofddorp en won overtuigend de rubriek op de CMK. Op dezelfde dag is ze bekroond als overall ‘beste pony’ tijdens de regiobattle ter ere van het jublieum van het stamboek. Klik hier voor het fotoalbum van al onze merries voor meer foto’s van Fleur.

Een vader met potentie
Fleur’s vader is de bijzonder mooie en heel best bewegende voshengst Hoppenhof’s Tycko. Wij kozen bewust voor deze jonge hengst. Hij is uitmuntend gefokt en komt uit de supermerrie Melle Carovita die keer op keer een goedgekeurde hengst voort weet te brengen, zoals Hoppenhof’s Job (volle broer en zéer succesvol in Zweden) en James! Tycko valt op door zijn fraaie model, goede bewegingen en zeer veel kwaliteit bij het vrijspringen. Hij springt daarbij met een goede voorbeentechniek, de schoft omhoog en goede afdruk. Met Fleur heeft hij onze verwachtingen absoluut waargemaakt. Ondanks dat Tycko nog een jonge hengst is, lijkt hij ook een patente sportpony. Hij wordt rustig aan klaargemaakt voor het grote werk en heeft zijn eerste successen reeds behaald. De uitmuntend gefokte Tycko heeft een dijk van een afstamming. Vrijwel al zijn broers en zussen zijn zeer succesvolle pony’s.

Nafok

2016  Pronk Stables Key of Perfection