Donna van Stal de Groene Weide

      

Donna van Stal de Groene Weide

Geboren 25-04-2010

 

Fokker Stal de Groene Weide
Kleur Bruin
Stokmaat 82 cm
Vader Ulster van Stal de Noorderkempen (1e premie)
Moeder Ascha van Stal de Groene Weide (1e premie kroon)
Stamboom Klik hier
Primering Veulenpremie – Twenterpremie – 2 x 2e premie


Over Donna 
Donna is een heel bijzonder merrietje. Met haar 82 centimeter is ze een échte mini. Ze kan fantastisch bewegen, heeft een opmerkelijke uitstraling en een apart mooi hoofdje. Daarnaast heeft ze een heel zacht en vriendelijk karakter. Donna pakte keurig haar veulenpremie, kwam vervolgens op kop als twenter en kreeg nu al heel vlot twee keer een 2e premie. Klik hier voor het fotoalbum van onze merries voor meer foto’s van Donna en haar nakomelingen.

Afstamming
Donna brengt werkelijk fantastische bloedlijnen bijelkaar. Zowel de vaderlijn als de moederlijn is zeer indrukwekkend. Kampioensvader Ulster van Stal de Noorderkempen heeft veel succes in de NL minifokkerij en kampioensopa, de preferente Justus van Kortambacht, behoeft eigenlijk geen introductie. Met daarachter DD van de Beemster, Fairy Goldsmith en Pepperman van de Hesterhoeve, is de vaderlijk dik in orde. In de moederlijn voert Donna terug op de bekende “Lindenhof”-bloedlijnen. Haar moeder is de 1e premie kroonmerrie Ascha van Stal de Groene Weide. De moeder van Ascha is niemand minder dan de 1e premie kroonpreferente Paola van de Lindenhof. Met deze zeer predikaatrijke en uiterst succesvolle bloedlijnen is Donna voor Pronk Stables een zeer waardevolle fok- en keuringsmerrie.

Nafok
Donna heeft bij de vorige eigenaar een prachtig valk hengstveulen gegeven in 2014. In 2015 bracht ze een schitterend palomino merrieveulen genaamd J’Adore van Pronk Stables (v.Abeltje van de Hoeven Allee, 1e premie, 78 cm). J’Adore is piepklein en valt op vanwege haar attente houding en extra bewegingen